Čeština | Dansk | Deutsch | English | Español | Français | Italiano | Nederlands | Norsk | Polski | Português | Pусский | Suomi | Svenska | US
Euro Huntington's disease network [logo]
Horizon - a trial on Dimebon in Huntington's Disease -
paragraph image
Medivation, Inc. is a biopharmaceutical company focused on the rapid development of novel small molecule drugs to treat critically ill patients with serious diseases for which there are limited treatment options. Medivation aims to transform the treatment of these diseases and offer hope to critically ill patients and their caregivers.
Find out more at www.medivation.com
Offical press release of Pfizer and Medivation on the outcome of the Horizon trial
application/pdfpress release-Horizon-April 11, 2011 

De Huntington Studie Groep en het Europese Netwerk voor de Ziekte van Huntington presenteren de resultaten van het fase 3 Horizon onderzoek naar Dimebon bij personen met de ziekte van Huntington

De HORIZON studie is uitgevoerd in Noord-Amerika en Australië door de HSG en in Europa door EHDN. Onderzoekers op 68 verschillende plaatsen onderzochten 403 deelnemers gedurende een periode van 6 maanden. “Hoewel Dimebon de cognitieve vermogens niet bleek te verbeteren zoals we hoopten is deze studie wel een belangrijke mijlpaal voor de Huntington gemeenschap,” zei Bernhard Landwehrmeyer, MD, mede- hoofdonderzoeker van de Horizon studie, voorzitter van de Executive Committee van EHDN en professor in de neurologie aan de universiteit van Ulm, Duitsland. “Dit was het eerste grote onderzoek dat zich richtte op de cognitieve aspecten van de ziekte van Huntington en de eerste wereldwijde studie naar de ziekte van Huntington die gelijktijdig door regelgevende instanties in de Verenigde Staten en de EU is beoordeeld en geaccepteerd; de vergelijkbare resultaten uit Noord-Amerika, Australië en Europa tonen dat we goed in staat zijn om wereldwijde klinische studies uit te voeren naar de ziekte van Huntington. De studie zal daarom, ondanks de resultaten van de HORIZON studie, een basis leggen voor toekomstige wereldwijde studies naar nieuwe hoopgevende behandelingen ter verbetering van de cognitie en andere symptomen van de ziekte van Huntington.”

De ziekte van Huntington is een erfelijke, neurodegeneratieve ziekte waar in Noord-Amerika en Europa ongeveer 60.000 personen aan lijden. De symptomen van de ziekte van Huntington beginnen gemiddeld tussen de leeftijd van 30 tot 50 jaar en veroorzaken een progressieve achteruitgang in beweging, gedrag en cognitieve vermogens. Hoewel er medicijnen beschikbaar zijn om sommige symptomen te verminderen is er geen behandeling bekend om de cognitieve symptomen te verbeteren.

De HSG en EHDN zijn organisaties zonder winstoogmerk bestaande uit artsen en andere onderzoekers die ervaring hebben met de zorg voor personen met de ziekte van Huntington en zijn toegewijd aan het vinden van behandelingen die en verschil kunnen maken bij deze ziekte.

*Latrepirdine is de generieke (stofnaam) naam voor dimebon (industrienaam).
Voor meer informatie over de resultaten van de HORIZON studie bezoek de volgende websites:
Huntington Study Group
European Huntington’s Disease Network
Medivation
Horizon FAQs
application/pdfhorizon-plus-faqs 
Letter to investigators and coordinators
application/pdfinvestigator-letter 
Letter to the participant (in several languages)
Please use this as a template to inform the study participants at your study site:
English: application/mswordhorizon-participant-ltr-en 
Danish: application/mswordhorizon-participant-ltr-dk 
Dutch: application/mswordhorizon-participant-ltr-nl 
German: application/mswordhorizon-participant-ltr-de 
Italian: application/mswordhorizon-participant-ltr-it 
Polish: application/mswordhorizon-participant-ltr-pl 
Swedish: application/mswordhorizon-participant-ltr-se